martedì 1 gennaio 2013

Juha od mrkve s orasima


Ogulite i nasjeckajte mrkvu i krumpir na kockice. Zagrijte u loncu ulje i na njega stavite nasjeckani crveni luk, kockice krumpira i mrkve. Neka se sve to dobro poprži sa svih strana, zatim sve zalijte vodom i pustite da kuha oko 15 minuta.

Vodu dodajte po potrebi, ovisno o tome koliko gustu juhu želite. Nasjeckajte cijelu vezicu kopra i desetak oraha, sve stavite u juhu. Dodajte dvije žlice vrhnja, posolite i popaprite, pred kraj dodajte žlicu meda u juhu. Med će dati posebno sladak okus. Pustite neka se sve kuha oko 15 minuta. Na kraju štapnim mikserom napravite kremastu juhu.

Savjet: Juhu možete servirati uz nekoliko komada oraha, popržene kockice kruha, nekoliko kapi bučinog ulja. Umjesto vrhnja u juhu možete staviti i 2 dl mlijeka. Ova juha je zdrava jer je mrkva bogata vitaminima B1 i provitaminom A i preporučuje se svima koji imaju problema sa željezom jer sadrži dosta bakra i željeza u sebi.









Juha od mrkve s orasima | Dobra hrana

Nessun commento:

Posta un commento